Cum a supravieţuit Radu Ayan, micuțul de 2 ani dispărut

Radu Ayan, un băiețel de numai doi ani, a reușit să supraviețuiască o noapte întreagă în condiții de frig sever, pierdut într-o pădure, la temperaturi de până la -5 grade Celsius. A fost găsit de trei ofițeri de poliție după o căutare intensă, la o distanță de aproximativ trei kilometri de locul de unde dispăruse. Micuțul a fost descoperit lângă un copac, înghețat și umed, dar încă în viață.

Cum a supravieţuit Radu Ayan, micuțul de 2 ani dispărut în Botoşani, la -5 grade în pădure, o noapte întreagă

În după-amiaza zilei de duminică, 18 martie 2024, după ore întregi de căutări susținute de sute de salvatori din cinci județe diferite, Radu a fost găsit în apropierea unei mănăstiri, sprijinindu-se de un copac și strigând după ajutor cu ultimele sale puteri. Polițiștii care l-au găsit l-au descris ca fiind obosit, dar nevătămat, purtând aceleași haine cu care fusese văzut ultima dată.

Cum l-au găsit autoritățile: „Era sprijinit de un copac, între vreascuri uscate, obosit”

Copilul fusese supravegheat ultima dată trecând printr-o barieră de acces și intrând în pădure. La scurt timp după dispariția sa, bunica lui Radu a alertat autoritățile. În ciuda condițiilor meteorologice dificile, cu temperaturi scăzute până la -5 grade Celsius în timpul nopții, eforturile de căutare au continuat fără întrerupere, implicând peste 700 de hectare de teren verificat, inclusiv proprietăți private.

Poliţist: „I-am auzit vocea.Era sprijinit de un copac, între vreascuri uscate, obosit. Dar a avut totuşi puterea să strige la noi. Probabil ne-a auzit şi noi am facut zgomot. L-am strigat. Nu era lovit, era îmbrăcat aşa cum a plecat de acasă, fără papuci în picioare. Am alergat către el, am strigat la el să stea pe loc. Nu vă pot exprima în cuvinte, sunt emoţionat. Am doi copii, fapt care m-a facut să nu stau acasă şi să ies la căutări”, conform observatornews.ro

În timpul unei vizite la domiciliul unei cunoștințe, băiețelul se distra singur în grădină, în timp ce bunica sa se afla în interiorul casei și nu și-a dat seama în momentul în care acesta a ieșit. Era îmbrăcat cu o jachetă sport de culoare roșie, pantaloni de culoare neagră și încălțăminte sport dotată cu lumini pe talpă.

Părinții lui Ayan, având origini mixte, mama româncă și tatăl pakistanez, s-au întors de urgență în țară din Anglia pentru a se alătura căutărilor. În această perioadă tensionată, tatăl băiețelului a cerut sprijin și rugăciuni pentru găsirea fiului lor dispărut.

„Bunica lui Ayan: Timp de o oră am căutat şi după am anunţat poliţia, când am văzut că nu-l mai găsesc.

Lângă geamul ăla, acolo jos, pe trotuar. Acolo se juca el. Şi pe urmă iar l-am luat în casă. Când l-am luat în casă, iar a dispărut.

Tatăl lui Ayan: Avem nevoie de mai mult ajutor! Avem nevoie să vă rugaţi pentru noi! Ne lipseşte copilul nostru, deci, vă rog, vă implor să veniţi să ne ajutaţi şi acum avem nevoie de rugăciunile voastre.

Vasile Aghiorghiesei, pădurar: Pentru un băiat mic de 2 ani şi ceva e dificil. E dificil pentru unul de 10, de 15 ani. Mai ales el stresat în gând”, relatează sursa citată.

După ce a fost găsit, Radu Ayan a fost transportat la spital pentru evaluări medicale, dar, din fericire, starea sa de sănătate a fost stabilă și nu prezenta pericole imediate. Această poveste de supraviețuire a micuțului în condiții atât de aspre a emoționat profund comunitatea și echipele de căutare care au participat la această misiune dificilă.

 

Sursa: AICI

Related

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *