Mark Zuckerberg, pierderi masive din cauza întreruperii care a afectat Facebook și Instagram. Compania Meta a avut de suferit

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, se confruntă cu pierderi financiare semnificative în urma unei întreruperi masive care a afectat platformele Facebook, Instagram și Messenger marți la nivel global. Conform declarațiilor unui expert financiar din New York pentru Daily Mail, Zuckerberg a pierdut aproximativ 100 de milioane de dolari din veniturile companiei Meta, deoarece aceasta generează cea mai mare parte a veniturilor sale din reclamele afișate utilizatorilor pe aceste platforme.

Întreruperea tehnică a avut un impact imediat asupra veniturilor Meta, deoarece utilizatorii nu au putut accesa platformele pentru a vizualiza sau interacționa cu reclamele. Prin urmare, pierderea de venituri este direct legată de incapacitatea utilizatorilor de a interacționa cu reclamele pe durata întreruperii.

Mark Zuckerberg, pierderi masive din cauza întreruperii care a afectat Facebook și Instagram

Prețul acțiunilor Meta a fost, de asemenea, afectat de această întrerupere, scăzând cu 1,5%. Această scădere a valorii acțiunilor este o consecință directă a îngrijorărilor investitorilor cu privire la capacitatea companiei de a menține veniturile și creșterea pe termen lung.

Conform datelor furnizate de Down Detector, care monitorizează întreruperile de funcționare a site-urilor web, peste 215.000 de rapoarte au fost primite privind întreruperea Facebook, începând cu ora 17:00. Utilizatorii s-au confruntat cu dificultăți în a accesa platformele Meta, fiind scoși automat din site-uri și aplicații și neputându-se conecta la loc.

Compania Meta a avut de suferit

Cu toate acestea, potrivit Reuters, aplicațiile deținute de Meta și-au revenit marți după o întrerupere de peste două ore, care a afectat sute de mii de utilizatori la nivel global. Această recuperare rapidă a funcționării platformelor Meta a diminuat pierderile companiei, dar impactul financiar al întreruperii rămâne semnificativ.

„În cursul zilei de astăzi, o problemă tehnică a făcut ca oamenii să aibă dificultăți în accesarea unora dintre serviciile noastre. Am rezolvat problema … pentru toți cei care au fost afectați”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-o postare pe X, fără a da detalii despre această problemă.

Related

One Reply to “Mark Zuckerberg, pierderi masive din cauza întreruperii care a afectat Facebook și Instagram. Compania Meta a avut de suferit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *