Se schimbă buletinul, pașaportul și actele de studii în România. Tot ce trebuie să știi

România inițiază o transformare digitală majoră, vizând digitalizarea documentelor personale esențiale, buletinul, pașaportul și actele de studii, care vor fi accesibile direct de pe smartphone-uri. Această evoluție vine prin vocea Ministrului Cercetării, Bogdan Ivan, care a prezentat în cadrul unei conferințe de presă la PSD Arad un plan inovator de digitalizare, marcând o etapă decisivă în simplificarea interacțiunilor dintre cetățeni și administrația statului.

Se schimbă buletinul, pașaportul și actele de studii în România

Acest demers strategic presupune lansarea unei aplicații unificate, care va transforma modul în care românii interacționează cu documentele lor oficiale. Integrarea documentelor într-un mediu digital va fi realizată printr-un parteneriat ce va lega aplicația de cardurile bancare ale utilizatorilor, îmbunătățind semnificativ accesul și funcționalitatea serviciilor digitale.

Ministrul Ivan a punctat că această inițiativă reprezintă un pas important în reducerea birocrației și în facilitarea proceselor administrative, exprimându-și frustrarea față de sistemul actual:

„Ne-am săturat cu toții de acea cerere care trebuie depusă online la ghișeul nr. 3 de la etajul II”, a declarat el.

Aplicația promite să ofere acces instant la documente

Preconizată să devină operațională până la sfârșitul anului, aplicația promite să ofere acces instant la documente importante în format digital și să simplifice efectuarea plăților online pentru taxe și servicii.

Deși procesul de implementare este recunoscut ca fiind complex și presupune un orizont de timp de câțiva ani, având în vedere și reticența întâlnită în unele segmente ale administrației publice, ministrul a reiterat angajamentul guvernului față de acest proiect. El a subliniat că această evoluție nu va duce la înlocuirea funcționarilor publici competenți.

Această mișcare de digitalizare, deși România se confruntă cu provocări în ceea ce privește digitalizarea serviciilor publice, plasându-se la coada clasamentelor în Uniunea Europeană, reprezintă un angajament ferm al guvernului de a moderniza și eficientiza relația dintre cetățeni și administrație.

Related

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *