Suma pe care trebuie să o plătească un bărbat fostei soții

Un divorț costisitor a determinat ca un bărbat să fie obligat să-i compenseze fostei sale soții o sumă considerabilă pentru munca depusă în gospodărie pe parcursul a 26 de ani de căsnicie.

Suma fabuloasă pe care trebuie să o plătească un bărbat fostei soții

După o uniune de 26 de ani, un cuplu din Spania a decis să-și încheie căsnicia, rezultând în obligativitatea bărbatului de a plăti fostei soții compensații financiare substanțiale pentru contribuția acesteia la treburile domestice. Suma finală stabilită este de 88.025,31 euro, o reducere față de cei 120.000 de euro inițiali, după ce ambii au contestat decizia inițială în fața Tribunalului Provincial din Pontevedra, conform publicației El Mundo.

Bărbatul trebuie să-i ofere fostei soții o pensie lunară

Pe lângă acest acord, instanța a mai decis că bărbatul trebuie să-i ofere fostei soții o pensie lunară de 350 de euro pe o durată de trei ani. Această decizie vine în contextul în care se constată un „dezechilibru” evident între situațiile financiare ale celor doi foști parteneri post-divorț, întrucât femeia nu a avut o carieră stabilă pe durata mariajului, concentrându-se mai ales pe menținerea gospodăriei și creșterea copilului lor.

De-a lungul mariajului, început în 1996, femeia a lucrat în afara casei doar 205 zile, distribuite în anii 1997, 1999 și 2009, în timp ce soțul a avut un venit constant, contribuind la sistemul de pensii. După separare, fosta soție a revenit pe piața muncii la vârsta de 58 de ani, ceea ce îi limitează semnificativ perspectiva de avansare profesională.

În urma apelului, bărbatul a cerut o reducere a sumei de pensie compensatorie de la 120.000 de euro la 60.000 de euro.

 

Sursa AICI

|Știri

Related

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *